Normal_echo_award

Sheryl Lynn Baas, studente culturele antropologie aan de Universiteit Leiden, is de winnaar geworden van de 14e uitreiking van de ECHO Awards 2014. De award is een landelijke stimuleringsprijs van de ECHO Foundation voor excellent allochtoon talent in het hoger onderwijs.

De half Filipijnse Sheryl won uit 15 deelnemers van de uitreiking vanwege 'haar doorzettingsvermogen en de bewuste koers die ze heeft genomen om haar talenten in te zetten voor een groter doel,' aldus de jury. 
 
Winnaar HBO
De Ethiopische Enko Dijkstra, student Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam, ontving de ECHO Award in de categorie hbo. In totaal waren er 11 aanmeldingen vanuit het hbo. In het juryrapport staat dat Enko indruk maakte op de jury met zijn charismatische uitstraling en boeiende presentatie. Een bijzondere overwinning, aldus Enko: “Het moeilijkst is om de perceptie van mensen te veranderen. Ik ben vanuit VMBO-B via het MBO doorgestroomd naar het HBO. Ik ben dyslectisch en ik heb een donkere huidskleur. Als ik vertel over mijn dromen en ambities krijg ik vaak te horen dat het me toch niet zal lukken. Maar ik doe het en het lukt me.”
 
In de jury zaten onder andere Giselle van Cann - Adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws, Els van Doorn – Bestuursvoorzitter Eduvier Onderwijsgroep en Jules Croonen, Vice President HR Shell Benelux/France. 
 
De winnaars mogen deelnemen aan een summercourse aan de University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.