Prof. dr. Dick Swaab, hersenwetenschapper en auteur van Wij zijn ons brein gaat in gesprek met scholieren

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert 24 april een filosofisch debat voor scholieren van vier Rotterdamse middelbare scholen. De scholieren hebben filosofie als eindexamenvak. Zij zullen met elkaar het debat aangaan en met hersenwetenschapper Dick Swaab filosoferen over de vraag of mensen een vrije wil hebben. Dat meldt de Erasmus Universiteit.

Het filosofiedebat zal uit verschillende ronden bestaan. Eerst zullen de vier verschillende deelnemende scholen het tegen elkaar opnemen. Een jury, bestaand uit dr. Awee Prins van de Faculteit Wijsbegeerte en filosofiestudente Myrthe van Nus, zullen de beste debaters kiezen. Zij zullen vervolgens nog een een-op-een-debat voeren. Tot slot zullen alle scholieren in gesprek gaan met hersenwetenschapper Dick Swaab, bekend van het succesvolle boek 'Wij zijn ons brein'.

De vier scholen die scholieren afvaardigen voor het debat zijn het Emmauscollege, het Libanon College, Melanchthon Schiebroek en Wolfert van Borselen. Het debat vindt plaats van 14.30 tot 17.45 uur in het Erasmus Paviljoen van de universiteit. De toegang tot het debat is gratis, aanmelden kan via www.eur.nl/fw/scholierendebat.

© Nationale Onderwijsgids