Tilburg University organiseert Dag van de Filosofie

April is de Maand van de Filosofie. Tijdens dit landelijk initiatief staan de vele facetten van filosofie op diverse manieren in de belangstelling. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt van de Maand, is de Dag van de Filosofie. De dag heeft dit jaar het thema ‘Mens en Techniek’ en wordt op zaterdag 12 april georganiseerd door Tilburg University in theater De NWE Vorst.

Techniek wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker; de technologische mogelijkheden lijken eindeloos. Maar wat is de invloed van al deze technologische veranderingen op de relatie tussen mens en techniek? Waar stopt de mens en waar begint de techniek? Op de Dag van de Filosofie zal dit vraagstuk onder andere aan de hand van onderstaande onderwerpen worden belicht:
 
•    Hoe drones onze wereld veranderen
•    De invloed van techniek op onze democratie
•    Ouder en gezonder door technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg
•    De inzet van smartapparatuur voor veiligheid in de openbare ruimte
 
Een kleine greep uit de lijst met filosofen, schrijvers en andere denkers die zich over bovenstaande onderwerpen zullen buigen: Gerdi Verbeet, Susan Blackmore (Verenigd Koninkrijk), Jos de Mul, Coen Simon, Rinie van Est en René Munnik. 
 
Deze dag met discussies, lezingen en reflecties wordt omlijst met diverse culturele activiteiten. Ook is er om 18.30 uur een Italiaans buffet (€ 15,- reserveren verplicht). Meer informatie over het programma is te vinden op www.dagvandefilosofie.nl.
 
Entreeprijs: € 30,- / Studenten met bewijs van inschrijving Universiteit of HBO € 15,00 / Scholieren t/m 18 jaar € 7,50. Kaarten te koop via www.denwevorst.nl.