Examen, Hertentamen, Statistiektentamen

MAASTRICHT - Een docent wiskunde van Maastricht University - School of Business and Economics plaatste in plaats van de antwoorden van een oefententamen, de antwoorden van het hertentamen statistiek dat een week later plaats zou vinden online. Dat meldt het onafhankelijke universiteitsweekblad Observant.

Omdat de antwoorden maar een half uur online hebben gestaan, verwachtte de docent dat slechts weinig studenten ze zouden hebben ingezien. De universiteit verwacht dat zo'n 30 studenten de antwoorden hebben ingezien. Bij het nakijken van het hertentamen bleken 47 van de 210 studenten een 10 te hebben gehaald.

Studenten van de opleiding geven aan dat er vaker examenincidenten voorkomen. Bij een vergadering van de faculteitsraad vorige week kwam naar voren dat veel studenten zich ergeren aan de grootschalige drama's, die volgens hen te regelmatig optreden.

Drie studenten hebben een klacht ingediend omdat zij zich achtergesteld voelen. De universiteit wil het tentamen niet ongeldig verklaren. "Daarmee straf je de integere studenten, en wel vanwege een vergissing van de docent", aldus Ad van Iterson, voorzitter van de examencommissie. Wel wordt overwogen een extra herkansing aan te bieden in april voor studenten die daar behoefte aan hebben.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem