Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Auris en Kentalis hebben een overeenkomst gesloten voor een nieuw leerlingvolgsysteem. De organisaties tekenen een contract met Unilogic uit Sittard, leverancier van leerlingvolgsysteem EDUscope. Dat meldt Kentalis.

Met het ondertekenen van het contact beschikken Auris en Kentalis over een gezamenlijk toekomstbestendig systeem voor het volgen van ontwikkelingen en prestaties van cluster-2 leerlingen. Volgens Kentalis heeft het systeem meerdere voordelen. “Het maakt het mogelijk om de ontwikkeling van leerlingen op diverse niveau’s te volgen; zowel op leerling-, school-, als organisatieniveau. Onderwijsinhoudelijk heeft het systeem de mogelijkheid om specifieke cluster-2 leerlijnen op te nemen. Daarmee biedt het systeem ook mogelijkheden voor het aanbieden van een doorlopende cluster-2 leerlijn tussen basis- en voortgezet onderwijs en tussen speciaal en regulier onderwijs”, schrijft Kentalis op haar website.

Ook leerkrachten kunnen profiteren van het nieuwe systeem. Zo is er voor hen optimale ondersteuning in het volgen van de onderwijsvoortgang van de leerling. Daarnaast biedt het voorspelbaarheid van de volgende ontwikkelstap. Leraren kunnen daardoor zelf analyses maken van prestaties van een leerling. 

© Nationale Onderwijsgids