Normal_jeugd_blij_vrolijk_springen

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is begin september gestart met een Innovatiechallenge om het leven in de stad gezonder en aangenamer te maken. Ze zocht daarbij naar nieuwe manieren voor het schoner en stiller verplaatsen van mensen en goederen in de stad. Universiteiten, hogescholen, ondernemers en maatschappelijke organisaties konden tot 30 oktober hun slimme ideeën indienen. Dit meldt Rijksoverheid.

Uit maar liefst 49 inzendingen zijn zes finalisten geselecteerd die vandaag op de finalebijeenkomst hun idee aan de jury mochten presenteren. CargoBikeXL, was volgens de jury de besliste winnaar. Een CargoBikeXL is een hybride voertuig waarmee met een combinatie van humanpower en elektrische ondersteuning tot 5 m2 en 500 kg vracht vervoerd kan worden.

Op de tweede plek eindigde “Gecombineerd stads- en wijkvervoer region Rotterdam”, een pilot bij een zorginstelling in Rotterdam om te onderzoeken hoe vervoersstromen in de regio zo efficiënt mogelijk georganiseerd kunnen worden. Op de derde plaats kwam “Frisse Scholen Routes”, een methode om samen met ouders en kinderen te zoeken naar de meest ‘frisse’ fijnstofvrije route naar school. Zij ontvingen allebei een bedrag van 10.000 euro om hun idee verder uit te werken.

© Nationale Onderwijsgids