Normal_normal_copyright_stockfreeimages_rolstoel_parkeerplaats

Leerlingen in Almere die een handicap hebben mogen toch tot hun twintigste op school blijven. Vorige week ontstond er ophef rond het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Almere dat leerlingen van achttien jaar met een handicap van school zou willen sturen. Het samenwerkingsverband kon er niet onderuit dat in de wet staat dat de leerlingen tot hun twintigste onderwijs mogen volgen. Dat meldt Dichtbij.nl.

“Er is vorige week ophef ontstaan, maar eigenlijk geheel ten onrechte”, zegt directeur Ruud Pet van het samenwerkingsverband. “Er is iets misgegaan in de communicatie en daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Ik bedoelde in ieder geval helemaal niks anders dan hetgeen ik nu ook weer heb verteld. We zullen met de ouders van de achttienjarige leerlingen om de tafel gaan om te bespreken of onderwijs daadwerkelijk iets toevoegt of dat het misschien beter is een ander traject in te slaan.” Pet benadrukt dat de wens van de ouders in het gesprek leidend blijft en ze nooit zomaar iemand van school zullen sturen.

Adrie van Veenendaal, directeur van de Aventurijn een school voor passend onderwijs, bevestigd het verhaal van Pet. Volgens Van Veenendaal heeft Pet een heel duidelijk verhaal verteld en de ouders laten weten dat zij de regie houden. “Zelfs als de school en het samenwerkingsverband vinden dat het onderwijs weinig meer toevoegt, blijft de mening van de ouders leidend. Zij kunnen dus bepalen”, aldus Van Veenendaal.

© Nationale Onderwijsgids