Logo_normal_normal_11954790_1664688167081291_2837775542046542684_n

Ingrid Slaa van de ChristenUnie heeft in de gemeenteraad vragen gesteld aan het college over het voornemen om alle locaties van De Ambelt, school voor voortgezet speciaal onderwijs, te sluiten. Slaa wil onder meer weten of dit besluit niet veel te vroeg is. Dat meldt Nunspeet Huis aan Huis.

Slaa zei tegen de gemeenteraad verbaasd te zijn over het feit dat De Ambelt vorig jaar een vurig pleidooi heeft gehouden voor nieuwbouw en nu gaat sluiten. Ook is ze bang dat kinderen buiten de boot gaan vallen en vraagt zich af of het sluiten van de scholen banenverlies in de regio tot gevolg heeft. Wethouder Leen van der Maas gaf als reactie aan de zorgen van Slaa te delen, maar kon nog geen concrete antwoorden geven op haar vragen en gaf aan de effecten van het besluit nog niet te kunnen overzien.

Begin september werd bekend dat De Ambelt haar deuren gaat sluiten. De school bestaat uit vijftien vestigingen in het midden en oosten van het land. Ongeveer 2100 leerlingen volgen onderwijs bij De Ambelt. Door de invoering van het passend onderwijs zijn de leerlingenaantallen te ver terug aan het lopen. Ouders van de leerlingen maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. Wanneer De Ambelt de deuren sluit, zal het merendeel van de leerlingen overgeplaatst worden naar het reguliere onderwijs. Ouders zijn bang dat kun kinderen in het ‘gewone’ onderwijs zullen verzanden.

© Nationale Onderwijsgids