Normal_vervoer

De gemeenteraad in Rijssen – Holten neemt morgen een besluit over de eigen bijdrage die ouders van kinderen met een beperking moeten betalen als zij hun kind zelfstandig naar school laten gaan. Momenteel is er onduidelijkheid over de eigen bijdrage. Dat meldt Tubantia. 

Ouders van kinderen met een beperking die zelfstandig naar het voortgezet speciaal onderwijs (vso) kunnen afreizen, moeten vanaf 2016 een eigen bijdrage van 516 euro neerleggen. Deze bijdrage geldt niet voor ouders van kinderen die alleen onder begeleiding naar school kunnen gaan.

Enkele fracties in Rijssen – Holten vinden deze regeling ‘vreemd’. Coalitiepartij Gemeentebelang begrijpt niet dat ouders aan de ene kant gestimuleerd worden om het kind zelfstandig naar school te laten gaan en aan de andere kant direct gestraft worden met een eigen bijdrage. “De gemeente moet hierin ruimhartig zijn en de betrokken ouders niet straffen, maar belonen”, aldus fractievoorzitter Wim Muller.

Volgens de ChristenUnie is de regeling van Rijssen – Holten al ruimhartig. Net zoals ouders van kinderen zonder beperking op het voortgezet onderwijs, moeten ouders van vso-leerlingen volgens de wet de kosten van het vervoer op zich nemen. “We doen al iets extra’s door een bovenwettelijke regeling in te stellen”, aldus Willemein Riezebosch van de ChristenUnie.

© Nationale Onderwijsgids