Normal_taalunie__logo

Op 13 oktober 2015 organiseert de Taalunie in Brussel Taal in Bedrijf. Dit is een Vlaams-Nederlands evenement op het gebied van taal- en spraaktechnologie. Op dit evenement wordt er gefocust op ouderenzorg, onderwijs en mensen met een communicatieve of lichamelijke beperking. Dat meldt de Taalunie.

De Taalunie wil maatschappelijke organisaties en TST-aanbieders op dit evenement bijeenbrengen, met als doel hen te inspireren om mensen deel te laten nemen aan het dagelijkse leven dankzij de inzet van Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie. In het ochtendprogramma worden een aantal presentaties gehouden door keynote sprekers op het gebied van taal- en spraaktechnologie. In het middagprogramma presenteren 10 tot 15 bedrijven en organisaties zichzelf in een korte pitchronde. Zo vertellen ze met welke ontwikkelingen op het gebied van taal- en spraaktechnologie zij bezig zijn en ze geven aan waar hun eventuele uitdagingen liggen.

Het bijwonen van Taal in Bedrijf 2015 is geheel gratis en inclusief catering. Gedurende de dag faciliteert de Taalunie op verschillende manieren de mogelijkheid tot netwerken en het verdiepen van kennis rondom taal- en spraaktechnologie. Aanmelden kan hier.

© Nationale Onderwijsgids