Normal_leerlingenvervoer_bus543

De leerlingen uit de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Montfoort en Lopik die niet zelfstandig van en naar school kunnen, worden vanaf komende schooljaar vervoerd door een nieuwe leerlingenvervoerder. Aankomend schooljaar worden de leerlingen vervoerd door taxibedrijf Gomes. Dit meldt de gemeente Lopik. 

Op dit moment hebben de gemeenten een contract met Klomp Groepsvervoer. Vanwege het eindigen van dit contract op 1 augustus 2015, zijn de gezamenlijke gemeenten eind 2014 gestart met een Europees aanbestedingstraject. Aan het begin van de procedure stelden de gemeenten met elkaar vast aan welke eisen en criteria het leerlingenvervoer moet voldoen en hoe de beoordeling plaatsvindt.

De eindscore bestond voor 60 procent uit een beoordeling op kwaliteit. De overige 40 procent van de score is bepaald door de prijs. Doel van de gemeenten was daarnaast om de continuïteit en kwaliteit van het leerlingenvervoer in de toekomst veilig te stellen. Taxi Gomes heeft de aanbesteding gewonnen. Het bedrijf vervoert momenteel scholieren uit de gemeenten Barneveld, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Soest. De gemeenten en het taxibedrijf Gomes houden op 7 juli 2015 een informatieavond voor scholen, ouders en verzorgers. 

© Nationale Onderwijsgids