Logo_images
Het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling organiseert samen met de CED-Groep op 27 mei een bijeenkomst over de rekenmaterialen die door Rekenboog.zml zijn gemaakt. Rekenboog.zml is speciaal ontwikkeld voor zeer moeilijk lerenden, in de leeftijden 4 tot 20 jaar. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor zml-scholen. Dit meldt het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs. 
 
De bijeenkomst informeert scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen (zmlk) over de opzet en implementatie van de rekenmaterialen van Rekenboog.zml. Er zal een toelichting worden gegeven op de nieuwe handreikingen. Ook wordt er stilgestaan bij het stappenplan horende bij de rekenmaterialen. Het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling (SLO) heeft samen met de CED-Groep handreikingen gemaakt die zml-scholen moet helpen bij het organiseren van de lessen. Er is een materialenlijst, een gebruikswijzer en een notitie over het gebruik van de materialen als basisarrangement. Daarnaast is Cito uitgenodigd om uitleg te komen geven over de toetsactiviteiten rekenen voor het zml. 
 
De bijeenkomst is onder meer bedoeld voor onderwijsbegeleiders en intern begeleiders (rekencoördinatoren).  De bijeenkomst vindt plaats op 27 mei, van 13.30 tot 16.30 uur in de SLO-dependance in Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via slo.nl. Eind mei zullen er ook trainingen verzorgd worden voor onderwijsbegeleiders. 
 
© Nationale Onderwijsgids