Normal_kinderen_taal_peuters

De Tas vol Taal helpt spelenderwijs de taalontwikkeling te stimuleren bij kinderen die ernstige problemen hebben op het gebied van communicatie of auditieve beperking, zoals doof of slechthorend. De behandelgroepen van Auris werken met de Tas vol Taal samen met de ouders aan de ontwikkeling van de kinderen. Dit meldt Auris.

De kinderen die in de behandelgroepen zitten hebben problemen met het begrijpen van gesproken taal. Ze hebben te weinig taal tot hun beschikking om zich te kunnen uit of zijn onverstaanbaar. Volgens Auris geldt voor alle kinderen dat het aanbieden van de Nederlandse taal op het juiste niveau noodzakelijk is om hierin verbetering te brengen. Ouders kunnen hierbij helpen.

De Tas vol Taal zijn letterlijk tassen vol met spelletjes, boeken, puzzels en knutselmaterialen die aansluiten op de thema's die ook in de behandelgroep aan bod komen. Zo kunnen de kinderen met hulp van de ouders thuis ook spelenderwijs taal leren. De tas wordt in alle behandelgroepen van Auris aangeboden.

© Nationale Onderwijsgids