Normal_rolstoel_handicap_speciaal_onderwijs_mytylschool_haren

Handicap + studie organiseert een aantal regiobijeenkomsten over uiteenlopende thema's. Zo staat op de eerste bijeenkomst op 19 maart 'Stage en Werk' centraal. De andere twee bijeenkomsten zijn op 26 maart en 2 april. De bijeenkomsten worden op verschillende locaties georganiseerd. Dit meldt het Handicap + studie expertisecentrum. 

Voor studenten met een beperking is de overgang van studie naar stage en werk niet vanzelfsprekend. Zo zou het vinden van een geschikte stage een grote belemmering vormen. Met de invoering van de Participatiewet is de instroom in de WAJONG beperkt tot mensen met een blijvende ernstige arbeidsbeperking. Werkgevers, werknemers en overheid hebben een sociaal akkoord gesloten om de komende jaren 125.000 mensen met een beperking werk te bieden.

Overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs werken steeds meer samen. In de eerste bijeenkomst komen een aantal vragen naar voren die met deze samenwerking te maken hebben: wat houdt deze samenwerking in voor de rol van instellingen? En specifiek voor de begeleiding van studenten met een functiebeperking bij hun zoektocht naar een stageplek of baan? Wie kan deze studenten hierbij het beste helpen en wie zijn hierbij belangrijke samenwerkingspartners?

Tijdens de bijeenkomst wordt gediscussieerd over casussen, komen er good practices aan bod en verschillende partijen uit het veld komen aan het woord.  Alle drie de bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 14.00 uur. De bijeenkomst op 19 maart is op de Hogeschool van Amsterdam, de tweede bijeenkomst op de Design Academy Eindhoven en de derde op NHL Hogeschool Leeuwarden. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan hier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.