Logo_download__35_

Kentalis Talent, een school in Vught voor kinderen die doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben, is genomineerd voor het predicaat ‘Excellente School 2014’.Vandaag worden de predicaten uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag door staatssecretaris Dekker van Onderwijs.

Met het predicaat wil de staatssecretaris scholen meer erkenning en waardering geven die onderwijs van goede kwaliteit bieden en daarnaast ook goed of excellent presteren op specifieke thema's. Excellente scholen bieden hun leerlingen onderwijs van hoge kwaliteit en zijn een voorbeeld voor andere scholen. Doelstelling is dat excellente scholen (en scholen die dat willen worden) van elkaar leren en inspiratie bij elkaar opdoen.

Een onafhankelijke jury beoordeelt of scholen in aanmerking komen voor het predicaat. De Inspectie van het Onderwijs maakt een selectie van scholen die al een aantal jaren zeer goed presteren. De jury nodigt deze scholen vervolgens uit om zich aan te melden voor het predicaat. De jury bezoekt de scholen en bekijkt inspectierapporten. Daarna draagt de jury de scholen die het predicaat verdienen voor aan de staatssecretaris. Het predicaat geldt voor 1 jaar, een excellente school moet zich opnieuw aanmelden om in aanmerking te komen voor het predicaat in een volgend jaar. Vanaf dit jaar  van het predicaat onder de verantwoordelijkheid van de Onderwijsinspectie.

Voor het jaar 2014 hebben 187 scholen zich aangemeld en zijn 106 scholen zijn genomineerd. De uitreiking van de predicaten is vanaf 15.00 uur  live te volgen via www.excellentescholen.nl.

© Nationale Onderwijsgids