Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

De stichting Speciaal Onderwijs Eindhoven (SSOE) begint in het nieuwe schooljaar met een zogenoemde 'Woonschool'. Hier leren leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs wat erbij komt kijken als ze zelfstandig gaan wonen. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Voor de Woonschool gaat de SSOE samenwerken met woningstichting Thuis en de stichting SWZ die mensen met een beperking begeleidt in zelfstandig wonen. De leerlingen krijgen de woonlessen in een gewone woning in een wijk in Eindhoven.

“De Woonschool is een bijzonder soort praktijklokaal van een onderwijsinstelling”, vertelt directeur Hilde de Vries. “Door de lessen 'zelfstandig wonen' in een echte woning te geven, willen we de realiteit zo dicht mogelijk benaderen”.

De stichting heeft drie scholen in speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs: de Mytylschool Eindhoven voor leerlingen met een lichamelijke handicap, de MBS Eindhoven voor zeer moeilijk lerende kinderen tot 20 jaar (cluster 3) en De Taalbrug voor dove en slechthorende kinderen (cluster 2). In totaal volgen bijna 1400 leerlingen speciaal onderwijs bij SSOE en krijgen zo'n 800 leerlingen ambulante begeleiding.

© Nationale Onderwijsgids