Foto aangeleverd door het muZIEum

Op zondag 1 februari staat er bij het muZIEum in samenwerking met restaurant de Stadstuyn in Nijmegen iets bijzonders op het menu. Het ervaringsmuseum muZIEum biedt haar gasten een speciaal museummenu aan: het ‘bon aparte’ belevingsmenu. Het kader rondom het belevingsmenu is geheel in het teken van Napoleon Bonaparte. Dit meldt het muZIEum. 

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien. In het muZIEum proef, ruik, voel en beluister je het dagelijks leven, maar je ziet niets. Op 1 februari neemt het muZIEum deel aan het project 'Museum komt naar je toe'. Het project is ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland. Doel van dit project is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea in de provincie die Gelderland rijk is. In plaats van bezoekers naar het museum te trekken zoekt het museum (potentiele) bezoekers op. Het muZIEum trekt met het ‘bon aparte’ belevingsmenu de zintuiglijke beleving in het muZIEum door in restaurant de Stadstuyn. 

Het kader rondom het belevingsmenu is geheel in het teken van Napoleon Bonaparte. Het braillesysteem zoals we het nu kennen is gebaseerd op de code die Napoleon liet ontwikkelen voor zijn leger om hiermee geluidloos en zonder licht te communiceren. Het ‘bon aparte’ belevingsmenu is een speciaal samengesteld verrassingsmenu voor de museummenu-week. Je gaat genieten van vier heerlijke veroveringen op je smaak, waarbij je zintuigen je wel eens zouden kunnen misleiden! Proef je hetzelfde als je dacht dat je zag? Het ‘bon aparte’ belevingsmenu bestaat niet alleen uit eten, het is een onvergetelijke zintuiglijke beleving. Om dit revolutionaire menu geheim te houden en je zintuigen des te meer te prikkelen, ontvang je de menukaart in braille.  

Je kan het belevingsmenu reserveren via het muZIEum: T. 024 322 1681. Het ‘bon aparte’ belevingsmenu bestaat uit viergangenmenu bij de Stadstuyn en een bezoek aan de donkerbeleving in het muZIEum.

© Nationale Onderwijsgids