Normal_schoolbord_schoolkrijt_school

School voor speciaal onderwijs De Voorde, met locaties in Rijswijk en Zoetermeer, valt sinds 1 januari 2015 officieel onder stichting Kentalis. De hoofdlocatie in Rijswijk blijft bestaan onder de naam Kentalis De Voorde. De nevenvestiging in Zoetermeer is in september vorig jaar al opgenomen in het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis in Zoetermeer. Dit meldt Koninklijke Kentalis.

De Voorde is een protestants-christelijke school voor kinderen met hoorproblemen of communicatiestoornissen (cluster 2). De school viel onder Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden. Met de komst van de nieuwe wet op Passend onderwijs werd besloten om de scholen  over te dragen aan Kentalis. Volgens de nieuwe wet moeten scholen voor cluster 2-onderwijs les gaan geven vanuit instellingen. Dat wordt nu bereikt met de samenwerking met Kentalis.

Eerder reageerde bestuurder Henk Bakker van Kentalis al enthousiast op de samenvoeging: “Wij zijn er blij dat het nu ook in dit deel van het land mogelijk wordt onderwijs aan te bieden voor onze leerlingen. Kentalis en De Voorde brengen zo het beste van elkaar samen in een nieuwe huisvesting met nieuwe kansen”.

© Nationale Onderwijsgids