Logo_landelijk_expertise_centrum_speciaal_onderwijs_logo_lecso

Het landelijke expertisecentrum speciaal onderwijs heeft haar strategische agenda (v)so geactualiseerd. De ontwikkelingen van 2014 zijn verwerkt. De agenda verstrekt informatie over de  wetgeving  Passend onderwijs, de Wet Kwaliteit (V)SO en vele andere voor het (V)SO-veld relevante ontwikkelingen. Dit meldt het Landelijke expertisecentrum speciaal onderwijs (LECSO). 

De agenda verstrekt daarnaast ook nuttige achtergrondinformatie. Het LECSO heeft er voor gekozen om deze informatie via handreikingen uit het instrumentarium passend onderwijs aan te bieden. Ook zijn links naar (concept)wetteksten en nuttige websites of artikelen opgenomen in het document. Verouderde informatie zoals de bezuinigingen op LWOO/PRO is daarentegen verwijderd. Ook zijn er veranderingen in de groeiregeling van het (v)so en verduidelijking van de verantwoordelijkheden rond afgifte TLV verwerkt. 
 
De strategische agenda verstrekt informatie over de volgende thema’s: de bestuurlijke vormgeving van samenwerkingsverbanden, bekostiging binnen Passend onderwijs, het ondersteuningsplan, de tripartiete overeenkomst, de Wet Kwaliteit (V)SO, toezichtkader (V)SO, decentralisatie van de jeugdzorg, herstructurering MBO en nationale onderwijsakkoorden. 
 
Klik hier om de strategische agenda (v)so te zien. 
 
© Nationale Onderwijsgids