Normal_leerlingen_middelbare_school__screenshot_

De school voor voortgezet speciaal onderwijs in Terneuzen, vso De Argo, heeft dit schooljaar flink meer leerlingen dan voorgaande jaren. De stijging van het aantal leerlingen heeft vooral te maken met de invoering van het Passend onderwijs. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Het definitieve aantal leerlingen staat nog niet vast maar waarschijnlijk zal De Argo dit jaar aan ruim honderd kinderen lesgeven. Vier jaar geleden, toen de school werd opgericht, waren dat er nog slechts 32. De groeispurt komt deels door de invoering van het Passend onderwijs waardoor ouders voor de zekerheid hun kind voor een speciale school hebben ingeschreven. Directeur Jan Heijstek van De Argo verwacht echter dat het leerlingenaantal de komende jaren zal stabiliseren.

Passend onderwijs werd per 1 augustus ingevoerd en verplicht reguliere scholen in het primair en voortgezet onderwijs om leerlingen met leer- of gedragsproblemen een plek te bieden. Veel ouders in de Zeeuwse regio hebben het zekere voor het onzekere genomen en voor hun kind een verwijzing naar het vso aangevraagd voordat het nieuwe stelsel van kracht werd. Hierdoor is het leerlingenaantal van De Argo van 84 vorig jaar naar waarschijnlijk 108 leerlingen dit jaar gesprongen. Directeur Heijstek verwacht dat deze groeispurt weer zal afnemen nu de invoering van het Passend onderwijs een feit is.

© Nationale Onderwijsgids