Logo_logo_logo_altra

Er komt een daklozenopvang voor verslaafden naast het Altra College Bleichrodt en het Altra College Bascule in Amsterdam Zuidoost. De scholen voor speciaal onderwijs en de ouders van leerlingen maken zich zeer veel zorgen om de veiligheid van de 260 autistische scholieren. Dit meldt RTV Noord-Holland. 

De gemeente heeft het groene licht gegeven aan het Leger des Heils. De organisatie wil een Domus+ voorziening, een 24-uursvoorziening voor minder begaafde, zorgmijdende en verslaafde volwassenen van 18 tot 65 jaar die herhaaldelijk met justitie in aanraking zijn geweest, openen. De opening werd eerder uitgesteld omdat het Altra College en de ouders van leerlingen hier bezwaar tegen maakten. Afgelopen week heeft de gemeente na meerdere bezwaarprocedures alsnog toestemming gegeven voor het openen van de opvang. 
 
In reactie op het nieuws luidde het bestuur van het Altra College de noodklok. Zij bracht op donderdag een onderzoeksrapport naar buiten waarin geconcludeerd wordt dat contact tussen de leerlingen en de verslaafden kan leiden tot ernstige schade bij beide groepen. Wethouder Eric van der Burg is verantwoordelijk voor het besluit. Hij heeft laten weten aandacht en begrip te hebben voor de zorgen van de school en leerlingen. Toch ziet hij geen andere mogelijkheid dan de opvang op de geplande locatie te vestigen.
 
© Nationale Onderwijsgids