Logo_1b827e0d-de65-42fa-b95c-cee75a27075c_schoolfruit-logo_183x200

Vanaf deze week kunnen basisscholen in Nederland zich weer inschrijven voor het schoolfruitprogramma EU-Schoolfruit van de Europese Unie. Nederland neemt voor het zesde jaar deel aan het programma voor fruit op school. Aan de regeling kunnen maximaal 1500 basisscholen meedoen. De inschrijfperiode sluit op 26 september of eerder wanneer het maximale aantal aanmeldingen is bereikt. Dit meldt EU-Schoolfruit.nl.

De schoolfruitregeling is bedoeld om het eten van groente en fruit onder schoolkinderen te stimuleren en hen te leren wat gezonde eetgewoonten zijn. Scholen die meedoen aan het programma krijgen 25 weken lang gratis groente en fruit op school geleverd, drie stuks groente en fruit per kind. Ook mag de school gebruik maken van het Schoolfruit-lespakket met onder meer materiaal voor het digibord.

Basisscholen kunnen zich aanmelden via euschoolfruit.nl, toewijzing is op volgorde van aanmelding dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Scholen kunnen kiezen naar zes erkende leveranciers. Het schoolfruitprogramma wordt ondersteunt door de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid en het Voedingscentrum. Het lesprogramma Smaaklessen is ontwikkeld door Wageningen University en Steunpunt EU-Schoolfruit.

© Nationale Onderwijsgids