Normal_bord_gehandicapten_rolstoel

Het onderwijsveld uit Deventer en omgeving vindt de invoering van het passend onderwijs een goede ontwikkeling. Dit blijkt uit het eerste Politiek Café dat maandagavond plaatsvondt. Het thema was passend onderwijs. Dit meldt de Stentor. 

Sinds de Wet passend onderwijs is ingevoerd hebben scholen zorgplicht. Dit houdt in dat kinderen met een extra hulpvraag vaker naar reguliere scholen kunnen gaan. Ouders, docenten en onderwijsdeskundigen bespraken de voor en nadelen van het passend onderwijs tijdens het Politiek Café. “Wat er op 1 augustus vooral is veranderd, is de wijze van financieren", zo vertelde Bernadette van Spiegel van onderwijsbureau Cedin de aanwezigen. "En het vermindert de bureaucratie. Er is nu één loket waar ouders zich kunnen melden."
 
Toch waren er ook sceptische geluiden te horen op de bijeenkomst. Ook kampten deelnemers nog met vragen. Eén van de gehoorde vragen was of docenten wel er op toegerust zijn om al die 'bijzondere gevallen' in hun klas te bieden wat ze nodig hebben. Directeur van Het Stormink, Nol Nijboer, beantwoordde deze vraag. Er is namelijk een expertisepunt opgericht, waarin specialisten, zoals orthopedagogen, zitten. Nijboer: "Behalve een punt voor de leerlingen met een hulpvraag is het expertisepunt ook een plek waar leraren terecht kunnen met hun vragen. Over hoe om te gaan met bepaalde leerlingen en situaties."
 
© Nationale Onderwijsgids