Normal_copyright_stockfreeimages_mishandeling_kind_knuffel_

Op woensdag 24 september wordt het Auticafé weer georganiseerd in Castricum. Het thema van het café is dit maal 'passend onderwijs'. Het Auticafé is een initiatief van een groepje ouders van kinderen met ASS. Dit meldt dichtbij.nl.

Op de avond komen Susan Walstra, de coördinator bij het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond, en Marjolijn Loos, consulent Passend Onderwijs voortgezet onderwijs Midden-Kennemerland, uitleggen hoe passend onderwijs in de praktijk werkt. Sinds 1 augustus is de Wet passend onderwijs van kracht en dit houdt in dat het rugzakje vervangen is door het ondersteuningsarrangement. Scholen hebben zorgplicht maar wat houdt dit in voor het autistische kind? Waar moet je als ouder van een autistisch kind rekening mee houden en waar kun je terecht als je zorgen hebt over de plaatsing of begeleiding van je kind? Dit zijn vragen die behandeld zullen worden in het Auticafé. 
 
De avond is bedoeld voor ouders met kinderen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Locatie: Juliana van Stolbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3, Castricum. Tijd: 20.00 uur. Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden bij Hansje Veen, tel 0251 - 679333 of auticafecastricum@hotmail.com. 
 
© Nationale Onderwijsgids