Leerlingen van De Ambelt naar havo op Drenthe College (foto: Twitter)

Onderwijsinstelling De Ambelt voor speciaal onderwijs in Meppel heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met opleidingscentrum het Drenthe College. Leerlingen van De Ambelt kunnen nu hun havo-diploma halen op het college in Meppel onder begeleiding van hun eigen school. Dit meldt RTV Drenthe.

De Ambelt is een school voor leerlingen met gedragsproblemen zoals ADHD, vormen van autisme, angsten of borderline. De scholieren kunnen op havo-niveau lessen volgen tot klas 3 maar daarna moeten ze verder op een reguliere onderwijsinstelling om hun diploma te halen. Zonder extra begeleiding. Door de samenwerking met het Drenthe College komt in dit laatste nu verandering.

Op het Drenthe College in Meppel kunnen leerlingen van De Ambelt hun havo-opleiding nu vervolgen met de begeleiding die ze gewend zijn. In Noord-Nederland is dit een van de weinige mogelijkheden om met begeleiding de havo af te ronden. Jan Roelof de Boer, regiohoofd van De Ambelt, is dan ook heel blij met de samenwerking: “Wij willen hen maatwerk bieden en met deze samenwerking zetten we een grote stap in die richting.”

Bij de samenwerking is ook de regionale scholengemeenschap Stad & Esch betrokken waar leerlingen van De Ambelt eerder al terecht konden voor het vervolg van hun opleiding. Stad & Esch zal voor de inschrijving en doorverwijzing van de leerlingen zorgen. De Ambelt blijft via een zorgarrangement verantwoordelijk voor hun begeleiding. Het Drenthe College is een school voor mbo en sprint havo/vwo.

© Nationale Onderwijsgids