Normal_kinderen_sport_sportdag

De gemeente Heerlen wil sport en bewegen in het speciaal onderwijs stimuleren. Daarvoor heeft de gemeente een budget van 6.150,- euro beschikbaar gesteld. Een sportconsulent zal met dit budget activiteiten zoals sportkennismakingstrajecten organiseren. Dit meldt de gemeente.

Voor kinderen in het speciaal onderwijs is het vaak lastig om te kunnen sporten. Door hun beperking is het niet altijd overal mogelijk om mee te doen aan een sport of ze weten niet welke vormen van bewegen voor hen het meest geschikt zijn. Juist voor deze kinderen is sporten en bewegen van belang. Het vergroot hun zelfvertrouwen en maakt het sterker. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon lang. De gemeente Heerlen wil deze kinderen graag tegemoet komen.

Een sportconsulent zal dankzij de subsidie van Heerlen acht uur per week beschikbaar zjjn als ondersteuning. De subsidie wordt aangevuld met bijdragen van de deelnemende scholen zelf en vanuit het Provinciale sportstimuleringsprogramma Go Gold For Kids. Met dit budget zullen de sportadviseurs activiteiten organiseren zoals Special Heroes, een project speciaal voor kinderen met een beperking om ze aan het sporten en bewegen te krijgen. Ook organiseren de consulten bijeenkomsten voor sportverenigingen hoe om te gaan met kinderen met een beperking.

De scholen die meedoen aan het project zijn de Catharinaschool, de Zonnewijzer en de Griffel uit de gemeente Heerlen.

© Nationale Onderwijsgids