Normal_kind_blij4534
Op maandag 25 augustus startte Kentalis De Schakel een groep voor peuters en kleuters met een taalontwikkelingsstoornis in Zaltbommel. De Schakel helpt kinderen met ernstige hoor- en communicatieproblemen. De groep is gehuisvest in school voor speciaal basisonderwijs De Toermalijn. Dit meldt Kentalis. 
 
Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis in het gebied rondom Zaltbommel moesten tot nu toe naar vestigingen van Kentalis in Utrecht of Sint-Michielsgestel van hun behandeling. In de nieuwe groep in Zaltbommel leren kinderen van 2 tot 5 jaar beter communiceren op een speelse manier. Ook leren ze omgaan met anderen en hun gevoelens te uiten. Maximaal zeven kinderen kunnen in de groep deelnemen. Het doel van de lessen is de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op deelname aan een reguliere kinderopvang of school. Kinderen gaan twee of vier dagen per week naar de groep, afhankelijk van de ernst van hun stoornis. 
 
De Schakel is een vestiging van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Deze vestiging biedt behandeling aan kinderen met ernstige hoor- en communicatieproblemen in verschillende groepen. Ook bieden ze begeleiding aan de gezinnen waarin de kinderen opgroeien. 
 
© Nationale Onderwijsgids