Normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les

De PO Raad houdt in het najaar twee regionale bijeenkomsten over het opstellen van een ontwikkelingsperspectief (OPP). Met de invoering van het Passend Onderwijs in augustus zijn basisscholen verplicht een OPP te schrijven voor leerlingen die extra ondersteuning krijgen vanuit het samenwerkingsverband. De Raad organiseert de bijeenkomsten om intern begeleiders (ib'ers), schooldirecteuren en coördinatoren van het samenwerkingsverband goed te informeren over het OPP.

De bijeenkomst begint met een algemene voorlichting over de kern van het OPP, voor welke leerlingen deze van toepassing is en welke onderdelen wettelijk verplicht zijn. Daarnaast komt de relatie tussen de afspraken over de basisondersteuning en extra ondersteuning binnen het samenwerkingsverband aan bod.

Daarna gaan de deelnemers in groepen naar gelang hun functie in het onderwijs uiteen Voor de directeuren en coördinatoren komen bestuurlijke en beleidsmatige vragen aan de orde. Voor de ib'ers en schoolbestuurders wordt ingegaan op praktische kwesties en aandachtspunten voor de invoering van het OPP. Als basis wordt de handreiking 'Ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs' gebruikt.

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 26 september in Regardz La Vie in Utrecht en op Dinsdag 30 september in het Postillion Hotel in Deventer. Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van de PO Raad.

© Nationale Onderwijsgids