Normal_normal_blowverbod_verkeersbord_blowen_drugsoverlast

Ondanks protest van ouders komt er toch een opvang voor dakloze verslaafden naar het Altra College in Amsterdam. Bezorgde ouders startten een petitie tegen de opening van een Domus+ voorziening naast de speciale school voor voortgezet onderwijs. De gemeente wil de opvang niet tegenhouden, wel wordt de opening uitgesteld tot na de zomervakantie. Dit meldt AT5.

De ouders startten een petitie om de gemeente te vragen een andere plek te zoeken voor de verslaafdenopvang. Daaraan geeft de gemeente echter geen gehoor. Wel wordt de opening uitgesteld tot na de vakantie. Dit is volgens de gemeente om de ouders beter te kunnen informeren en om samen tot goede maatregelen te komen om overlast en incidenten te voorkomen.

Op het Altra College aan de Tafelbergweg in Zuidoost zitten zo'n 240 leerlingen met gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen, zoals autisme of een angststoornis. Ouders van leerlingen reageerden ontsteld op het nieuws dat er een opvangvoorziening van het Leger des Heils naast de school zou komen. Zij vrezen dat een opvang naast de school veel schade kan aanrichten en kan leiden tot incidenten. De leerlingen van het Altra College zijn zeer kwetsbaar en gevoelig voor onverwachte situaties.

Ook zijn de ouders boos dat zij pas enkele weken voor de geplande opening op 24 juli werden geïnformeerd over de komst van de daklozenopvang. Zij werden door het nieuws overrompeld en konden geen bezwaar meer aantekenen. Het Leger des Heils zegt begrip te hebben voor de zorgen voor de ouders maar zou de buurt niet eerder hebben kunnen informeren omdat de bouwvergunning op zich liet wachten.

© Nationale Onderwijsgids