Normal_8246035053_5656110f1f_z

Het Cliëntenplatform Jeugd Twente zoekt afgevaardigden. Het platform is een initiatief van ouders om zo gemeenten te kunnen adviseren of de jeugdhulpverlening. Naast (pleeg)ouders is er ook plek voor vijf mensen van instellingen en speciaal onderwijs. Er zijn nog plekken vrij in het Cliëntenplatform Jeugd Twente, zo meldt radio 350. 

Per jaar komt het platform 5 maal bij elkaar. Bij iedere bijeenkomst worden 5 adviezen voor de regio Twente geformuleerd. Ook worden er goede voorbeelden uitgewisseld zodat deelnemers van elkaar kunnen leren. Cliëntenplatform Jeugd Twente bestaat uit meerdere afgevaardigden; namens elke gemeente kan er één afgevaardigde plaatsnemen in het platform. Er kunnen vijf afgevaardigden namens instellingen en / of speciaal onderwijs plaatsnemen indien zij niet zelf werkzaam zijn in de jeugdzorg. Daarnaast zijn er nog twee plekken voor afgevaardigden namens (pleeg)ouders. Er zijn momenteel nog plekken vrij. 
 
Belangenorganisaties uit Overijssel hebben het platform opgericht omdat zo ouders (en kinderen) betrokken kunnen worden bij de transitie jeugdzorg en alle veranderingen die plaatsvinden met de invoering van de Wet passend onderwijs. Op 8 september wordt de volgende vergadering van het Cliëntenplatform Jeugd Twente gehouden. Het platform nodigt mensen uit de regio uit om mee te denken over de jeugdhulpverlening. De bijeenkomst is van 9.30 tot 11.30 uur in de Spoorstraat 7 in Wierden. Om u op te geven of voor meer informatie mailt u naar jeugdzorg@belangenorganisatiesoverijssel.nl of belt u 074 – 250 01 55 . 
 
© Nationale Onderwijsgids