Normal_320px-kid_in_beach

Vandaag is officieel de laatste lesdag voor alle middelbare en basisscholen in de regio Midden-Nederland. Het Midden is dit jaar de laatste regio van Nederland die vrij krijgt. Alle kinderen in Nederland hebben dus na vandaag zomervakantie. Dit meldt Omroep West. 

Na vandaag hebben de leerlingen uit het midden van Nederland tot 31 augustus vakantie. Vorig week vrijdag was de laatste schooldag voor schoolleerlingen uit het Zuiden van het land. Het Noorden was dit jaar als eerste aan de beurt; zij hebben inmiddels al 2 weken vakantie achter de rug. 
 
Het ministerie van Onderwijs verspreidt de startdatum van de zomervakanties per regio om te proberen grote drukte op de weg te voorkomen. Toch heeft de ANWB laten weten vanaf vrijdagmiddag topdrukte op de Nederlandse wegen te verwachten. Dit komt niet alleen door het begin van de vakantie, maar ook doordat er grote evenementen plaatsvinden zoals de Nijmeegse Vierdaagse, de Tilburgse kermis en het zomercarnaval in Rotterdam. Ook zijn er nog wegwerkzaamheden gaande die zorgen voor oponthoud. 
 
© Nationale Onderwijsgids