Normal_copyright_stockfreeimages_leerling_studie_lezen_leren_huiswerk
De gemeenteraad van Rotterdam heeft besloten de komende 2 jaar de zorg van het Pedologisch Instituut te betalen. De onderwijsspecialisten werkzaam bij het instituut helpen kinderen die op de basisschool tussen wal en schip dreigen te vallen door een leerachterstand of gedragsproblemen. Dit meldt RTV Rijnmond.
 
Kinderen met ingewikkelde leerachterstanden en gedragsproblemen kunnen hulp krijgen van de medewerkers van het Pedologisch Instituut. De docent werkt vervolgens samen met een team van specialisten, zoals pedagogen, psychologen en maatschappelijk werkers, aan de behandeling van het kind. De intensieve aandacht op de basisschool is nodig om te voorkomen dat (sommige) kinderen al heel vroeg uitvallen in de maatschappij. 
 
Onder de Wet passend onderwijs zijn scholen verantwoordelijk voor het budget van deze zorg. De scholen krijgen hier echter geen vergoeding voor en daardoor zag het er naar uit dat het Pedologisch Instituut niet lang meer de zorg aan kon bieden. Dankzij de financiële steun van de gemeenteraad van Rotterdam kan de zorg de komende 2 jaar nog aan de leerlingen die het nodig hebben aangeboden worden. 
 
© Nationale Onderwijsgids