Normal_woezel_en_pip_1

Stichting Lezen & Schrijven en Woezel & Pip organiseren deze zomer een nieuw voorleesevenement voor medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang. In de Week van de Alfabetisering, met dit jaar als thema 'Tijd voor taal', wordt op dinsdag 9 september het Woezel & Pip voorleesrecord gehouden voor kinderen van twee tot en met zes jaar. Dit meldt Leesplein.

Jaarlijks vraagt de Stichting Lezen & Schrijven tijdens de Week van de Alfabetisering aandacht voor het belang van kunnen lezen en schrijven. Voorlezen is hiervan een belangrijk onderdeel. Op jonge leeftijd voorgelezen worden, stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en kan zo taalachterstanden op latere leeftijd helpen voorkomen. Een kwartiertje per dag kan al verschil maken.

Om het belang van voorlezen te benadrukken wordt daarom op 9 september het voorleesrecord georganiseerd. Daarvoor is een speciaal voorleesboekje van Woezel & Pip uitgebracht. Leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers die meedoen aan het record krijgen het boekje thuisgestuurd. Op de dag van het record kunnen deelnemers hieruit voorlezen in de klas of op de groep. Door een foto te maken van het voorleesmoment en deze op te sturen, kunnen kaartjes gewonnen worden voor de theatervoorstelling van Woezel & Pip voor de hele groep.

Aanmelden kan tot 31 augustus 2014 via het inschrijfformulier