Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

Scholen voor speciaal voortgezet onderwijs (svo) in de regio Eindhoven hebben de afgelopen periode opvallend veel aanmeldingen binnen gekregen. Enkele scholen zitten daardoor zo goed als vol en hebben daarom een aannamestop moeten instellen. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

“We hebben nu 238 leerlingen, 23 meer dan we eigenlijk moeten hebben. We hebben echt geen plek meer”, vertelt directeur Eric Bloem van de Korenaer in de Brabantse stad. De school is gespecialiseerd in leerlingen met een autisme spectrum stoornis. Bloem heeft inmiddels al aan vijf ouders moeten zeggen dat er geen plaats is voor hun kind.

Directeur Bloem vermoedt dat het grote aantal aanmeldingen een gevolg is van de nieuwe wet Passend onderwijs die in augustus wordt ingevoerd. Vanaf dat moment moeten leerlingen met een beperking of een stoornis zoals ADHD of autisme zoveel mogelijk een plek krijgen in het regulier onderwijs. “Nu is het nog makkelijker om een kind bij ons aan te melden, dus misschien dat ouders daarom sneller voor ons kiezen”, aldus Bloem.

© Nationale Onderwijsgids