Logo_csm_onderwijsgeschillen_logo_rgb_06_a96dabaee6

De Stichting Onderwijsgeschillen zoekt onafhankelijke voorzitters en leden voor de nieuw op te richten bezwaaradviescommissie. Deze Landelijke Bezwaaradviescommissie Toelaatbaarheidsverklaringen moet vanaf augustus 2014 bezwaren gaan behandelen van ouders en schoolbesturen over het wel of niet toelaten van een leerling tot het speciaal onderwijs, zo meldt de stichting.

Per 1 augustus 2014 wordt de wet op Passend onderwijs ingevoerd. Dan moet ook de landelijke onafhankelijke commissie zijn geïnstalleerd. Deze commissie gaat eventuele bezwaren behandelen tegen beslissingen van samenwerkingsverbanden over de toelaatbaarheid van leerlingen tot het speciaal basisonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs.

Samenwerkingsverbanden kunnen zich aansluiten bij de Landelijke Bezwaaradviescommissie van Onderwijsgeschillen. De commissie zal multidisciplinair samengesteld worden. In deze profielschets staat beschreven welke deskundigheid uit verschillende vakgebieden gevraagd wordt voor de commissie. Belangstellenden kunnen een motivatiebrief met cv sturen naar l.schouten@onderwijsgeschillen.nl, uiterlijk voor 21 april 2014. Meer infomatie is te lezen in de themabrief op www.onderwijsgeschillen.nl.

© Nationale Onderwijsgids