IPON2014 van start in de Jaarbeurs Utrecht

Vandaag en morgen wordt voor de zevende keer de jaarlijks beurs van het Innovatie Platform Onderwijs Nederland (IPON) gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs staan vernieuwingen in de ICT die van toepassing zijn op het onderwijs centraal.

Op de beurs worden de nieuwste toepassingen en diensten in de ICT voor het onderwijs gepresenteerd. De innovaties lopen van nieuwe educatieve methodes en leermiddelen tot computerprogramma's en hardware. Dit jaar is het thema van de IPON beurs “Empower the teacher”. Onderwijsprofessionals kunnen kiezen uit meer dan honderd workshops en presentaties over bijvoorbeeld social media in de klas, digitale identiteit, mediawijsheid, Ipad-onderwijs, educatieve apps voor smartphones en learning analytics.

Op de eerste dag van de beurs wordt bovendien de conferentie 'Gewoon Speciaal' georganiseerd. De conferentie staat stil bij de omslag naar het passend onderwijs en de rol van ICT daarin. Ook hier kunnen professionals workshops, seminars en presentaties bijwonen. De conferentie heeft als doel te inspireren om van het speciaal onderwijs een feest te maken vanuit de opvatting dat gemotiveerde leerlingen vanzelf de ervaring opdoen die zij nodig hebben.

© Nationale Onderwijsgids