Normal_voortijdige_schoolverlater

Hoewel het aantal voortijdige schoolverlaters landelijk is gedaald, blijkt het in Tilburg juist te stijgen. In vergelijking met andere grote steden in Brabant stijgt het aantal jongeren dat te vroeg met school stopt juist in Tilburg. Het college van burgemeester en wethouders gaat onderzoek doen naar de oorzaak hiervan. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Fractievoorzitter Roel Lauwerier van de VVD geeft aan geschrokken te zijn van de cijfers. “Waar die cijfers in andere steden dalen, stijgt dat hier. Ook het aandeel allochtone jongeren in deze statistiek stijgt. Aan de andere kant zien we dat minder zaken bij Halt terecht komen en minder proces-verbalen worden uitgeschreven.” De VVD heeft een verzoek ingediend om een onderzoek hiernaar te doen. Wethouder Hans Kokke geeft aan deze cijfers en de oorzaken hiervan al te willen onderzoeken.

Vorige week maakte de Rijksoverheid nog bekend dat het aantal voortijdige schoolverlaters in het voortgezet en mbo met zo'n 2000 was gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Toch lijkt het aantal in Tilburg juist gestegen te zijn. Volgens Kokke is elke schoolverlater er één te veel. “We gaan een nadere analyse maken met het verhaal achter de cijfers en de concrete maatregelen die we samen met de scholen kunnen nemen”, aldus Kokke.

© Nationale Onderwijsgids