Logo_st

Het team van vmbo-leerlingen uit de provincie Gelderland heeft goud gewonnen tijdens de finale van Skills Talent, de vakwedstrijden voor vmbo'ers. De landelijke finale vond gisteren plaats op het Deltion College in Zwolle. In totaal 276 leerlingen uit tien verschillende vakrichtingen deden mee aan de wedstrijden.

Elk provincieteam kreeg de opdracht om een fictief festival te organiseren waarbij de vakteams daarbinnen een eigen taak kregen. Zo moest Team Horeca de catering verzorgen, Team Bouw zorgde voor de inrichting en het zorgteam verleende EHBO. De jury lette daarbij op het onderlinge teamwork en of de leerlingen in staat waren creatieve oplossingen te bedenken. Het provincieteam Gelderland Giants kwam als winnaar uit de bus. Team Zuid-Holland Hawks won zilver en de Zeeland Sharks ging met de bronzen medaille naar huis.

De vakwedstrijden worden georganiseerd om het voorbereidend beroepsonderwijs een beter imago te geven. De wedstrijden geven examenleerlingen van het vmbo de kans om uit te blinken in hun vak. “Alle jongeren die hier hun vakmanschap tonen, laten de beste editie van zichzelf zien”, reageerde Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (Pvda) die aanwezig was bij de wedstrijden.

© Nationale Onderwijsgids