Normal_hacker

Het RSG Magister Alvinus in Sneek kwam onlangs tot de ontdekking dat het computersysteem van de middelbare school gehackt was. Leerlingen wisten hierdoor de hand te leggen op toetsmateriaal waarmee ze hun voordeel konden doen. Zeker acht leerlingen uit de examenklas van de havo kunnen een straf verwachten. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Een leerling wist zich toegang te verschaffen tot het schoolaccount en kon zo het toetsmateriaal voor het schoolexamen Natuurkunde inzien. Samen met twee medeleerlingen maakte hij foto's van het materiaal en deelde deze met andere leerlingen.

Na onderzoek heeft de schooldirectie vastgesteld dat minstens vijf andere leerlingen het materiaal vooraf aan hun toets Natuurkunde hebben gezien. Zij krijgen een 1 als cijfer voor het schoolexamen en mogen geen herkansing doen. All overige leerlingen moeten de toets opnieuw maken omdat het schoolexamen ongeldig wordt verklaard. Tegen de drie leerlingen die de toets hebben verspreid zijn passende maatregelen genomen. De school heeft bij de onderwijsinspectie melding gemaakt van het voorval.

© Nationale Onderwijsgids