Scholieren struinen in deze tijd van het jaar de winkels af op zoek naar een nieuwe schoolagenda. De Schoolcampus van warenhuis V&D is naar eigen zeggen de grootste aanbieder van agenda's, schoolspullen en kaftpapier. De website Marketing Tribune zette de populairste schoolagenda's van dit jaar op een rij op basis van de verkoopcijfers van de V&D.

Best verkochte agenda's meisjes:

  1. Vis Kiwi
  2. Blond
  3. Fancy
  4. V&D Customise met foto (eigen), kleuren: fuchsia en lime
  5. Pip, kleur: rood

Beste verkochte agenda's jongens:

  1. South Park
  2. Converse Classic
  3. Fokke en Sukke
  4. O' Neill
  5. Voetbal International

Customizen blijft een trend
Vooral onder scholieren in de bovenbouw is er behoefte aan het uiten van de eigen persoonlijkheid en met name meisjes vinden dit belangrijk, getuige de vierde plaats voor de V&D customise-agenda's. Sandy Perquin, pr manager van V&D, zegt hierover: 'Dit signaleren wij dit jaar ook als trend op de schoolcampus. Steeds meer kids ‘customisen' schoolartikelen en kleding om zo een eigen identiteit in school-spullen en outfit te creëren'.

Op de Schoolcampus kunnen scholieren daarom spuitbussen, speciale textielverf en een ruime keuze in sjablonen vinden, die zowel op textiel als op hardwaren te gebruiken zijn. Naast deze artikelen zijn er ook stickers in tal van trendy dessins om om op laptops, PSP's en iPhones te plakken.

© Nationale Onderwijsgids