Normal_logo_logo_dt

Het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam heeft de vier leerlingen die gefraudeerd hebben met cijfers en absentie van school gestuurd. Op 18 november meldde de Nationale Onderwijsgids dat de leerlingen een jaar lang toegang hebben gehad tot het registratiesysteem van de school. De vijfdeklassers verhoogden cijfers en verwijderden meldingen van absenties. Dit meldt de Telegraaf naar aanleiding van berichten in The Post Online. 

Rector Marten Elkerbout van het Barlaeus Gymnasium heeft een mail aan ouders en leerlingen gestuurd over de kwestie. Daarin schrijft de rector dat het vertrouwen tussen de school en deze leerlingen 'zodanige ontwricht' is, dat er 'geen andere mogelijkheid overbleef' dan de leerlingen van school te sturen. 
 
De leerlingen hadden een jaar lang toegang tot het registratiesysteem van de school. Zij verkregen deze toegang doordat ze meekeken toen de conrector het wachtwoord intikte. Drie leerlingen hebben toegegeven de absentiegegevens aangepast te hebben. Eén leerling heeft cijfers veranderd.
 
© Nationale Onderwijsgids