Normal__v7a9014

Deelnemers van AOC Groenhorst oordelen bovengemiddeld positief over hun opleiding en over hun school. Dit blijkt uit de enquête die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft gehouden.  Elke twee jaar neemt de JOB een enquête af. woensdag zijn de definitieve cijfers van de JOB-enquête 2014 gepubliceerd. Dit meldt Groenhorst. 

Het AOC krijgt een 7,4 als rapportcijfer voor 'opleiding' en een 7,3 voor de school. Daarmee scoort Groenhorst hoger dan het landelijke gemiddelde dat respectievelijk op 7,0 en 6,5 ligt. Net zoals in 2012 zijn de deelnemers meer tevreden over de opleiding van Groenhorst dan over de school. Landelijk is deze trend ook te zien. In 2012 waren deelnemers landelijk gezien meer tevreden over hun school dan over de opleiding.    
 
De BBL-deelnemers van Groenhorst geven specifiek aan dat zij erg tevreden zijn over de wijze waarop zij worden begeleid door het leerbedrijf op de werkplek en wat zij leren op deze werkplek. In het algemeen hebben de BBL-deelnemers geen moeite om een werkplek te vinden.  
 
Algemeen directeur Truda Kruijer zegt blij te zijn met de resultaten. ‘We zetten al jaren in op kwaliteit. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar we zijn blij onze inspanningen in de waardering door leerlingen terug te zien.’
 
JOB rapporteert de gemiddelde scores van de school in 15 aandachtsgebieden, het zogenaamde dashboard. De deelnemers zijn in het algemeen erg tevreden over de Toetsing en Veiligheid en Sfeer.  Op twee gebieden in het dashboard (Onderwijstijd, en Geleerde competenties) zijn de resultaten van Groenhorst gelijk gebleven ten opzichte van  2012. Op alle overige gebieden laat Groenhorst een stijging zien. 
 
© Nationale Onderwijsgids