schiedam voetbal middelbare scholen

SCHIEDAM - Gisteren is de zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen uit de eerste en tweede klas van middelbare scholen in Schiedam van start gegaan. Een week eerder vond de kick-off van deze competitie plaats.

Tegen betaling van 10 euro kunnen de leerlingen dit schooljaar meedoen aan de zaalvoetbalcompetitie en aan twee toernooien.

De competitie duurt in elk geval tot en met mei. Elke dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur voetballen de leerlingen in sporthal Groenoord.

Sinds deze maand kunnen alle middelbare scholen in Schiedam lid worden van de eerste Schiedamse Schoolsportvereniging en van de Schiedamse zaalvoetbalvereniging HBSS. Vier van de zes scholen voor voortgezet onderwijs in Schiedam doen inmiddels mee.

De competitie is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Schiedam, voetbalvereniging HBSS, voetbalbond KNVB en diverse Schiedamse middelbare scholen.

Doel van de competitie is onder andere dat middelbare scholieren na schooltijd structureel (meer) gaan sporten en lid worden van een sportvereniging.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres