Normal_koningshuis_maxima

Vanochtend heeft Koningin Máxima het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis geopend in Zoetermeer. Het nieuwe centrum biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek aan mensen met doofheid, slechthorendheid, doofblindheid of taalontwikkelingsstoornissen. De feestelijke opening maakte deel uit van de viering van het 225-jarig bestaan van Kentalis. Dat meldt Royalty.

In 1981 opende Koningin Juliana op dezelfde locatie het toenmalige doveninstituut Effatha. Tijdens de opening kreeg Koningin Máxima een rondleiding en ging ze in gesprek met leerlingen van de school. In de middag zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen, ouders, verzorgers en professionals.

Het nieuwe centrum bestaat uit twee gebouwen. In het centrumgebouw zijn onder meer de zorgonderdelen van Kentalis gevestigd en biedt Kombino specialistische en reguliere kindzorg en -opvang aan. In het tweede gebouw delen verschillende onderdelen van speciaal (voortgezet) onderwijs ruimtes met zorgvoorzieningen. Ook zit er bij het nieuwe gebouw een Cruyff Court, hier kunnen leerlingen van Kentalis en daarbuiten samen spelen en sporten. 

© Nationale Onderwijsgids