Normal_10955

HENGELO - Op maandag 7 mei opent het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo de deuren in het wijkcentrum Hengelose Es. Bij dit WijkLeerbedrijf gaan 22 ROC-studenten aan de slag die een zorgopleiding volgen. Zij zullen bewoners in de wijken Hengelose Es, Woolde, Binnenstad en Noord, die afhankelijk zijn van externe hulp, ondersteuning gaan bieden bij dagelijkse huishoudelijke klussen en zorg- en welzijnactiviteiten.

Het doel van het WijkLeerbedrijf is tweeledig. Studenten (BOL en BBL) van het MBO College voor Zorg & Welzijn van het ROC van Twente doen op hun vakgebied praktijkervaring op en enkelen worden opgeleid voor een baan bij een van de betrokken werkgevers. Ook komen via het wijkleerbedrijf extra stageplaatsen beschikbaar. Ten tweede biedt het een uitkomst voor mensen met een hulpvraag die afhankelijk zijn van externe hulp.

Tot de opening is de coördinator van het wijkleerbedrijf, samen met begeleiders en studenten, de soorten en aantallen hulpvragen aan het inventariseren om goed voorbereid van start te gaan. De diensten die kosteloos worden aangeboden zijn heel divers; van hulp bij het boodschappen doen en begeleiding bij een doktersbezoek tot het organiseren van (wijk)activiteiten tot koken. Alle hulpdiensten zijn maatwerk.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen