Normal_facial_mask

Studenten van de opleiding Schoonheidsspecialist van ROC van Twente ondersteunen de actie Geef een glimlach cadeau van de Stichting Look Good-Feel Better. In de maand oktober zullen toekomstige schoonheidsspecialistes verwenbehandelingen geven aan mensen met kanker. ROC van Twente ondersteunt deze actie van haar studentes en wil hen leren omgaan met deze kant van hun toekomstige vak. Deze nationale Look Good-Feel Better-actie heeft als doel mensen tijdens hun ziekte te ondersteunen bij hun uiterlijke verzorging. Dat meldt ROC van Twente.

Mensen uit de regio kunnen cadeaubonnen van 25 euro bestellen en deze schenken aan mensen in hun omgeving die een vorm van kanker hebben. Dit kan een patiënt zijn die nog in een behandelingstraject zit, maar ook ex-kankerpatiënten die herstellende zijn van behandelingen. Ook kan de cadeaubon gegeven worden aan een familielid/vriend/vriendin die de (ex-) patiënt nabij staat of steunt in het gehele ziekteproces. ROC van Twente schenkt de opbrengst van deze actie in zijn geheel aan de Stichting Look Good-Feel Better.

In het Wellness Center, de praktijkruimte van ROC van Twente, wordt in deze actieperiode een ‘halve dag arrangement’ aangeboden. De behandelingen gaan in overleg met de patiënt en worden zoveel mogelijk afgestemd op de wens van de patiënt. De behandelingen sluiten erg goed aan op het opleidingstraject (allround schoonheidsspecialist). Het is een mooi project waarin studenten laten zien hoe ‘Selfmade’ zij zijn. Onder de noemer Selfmade wil ROC van Twente studenten wat meer in de picture zetten.

De actie ‘Geef een glimlach cadeau’ wordt mogelijk gemaakt door diverse schoonheidsspecialisten in Nederland. De landelijke actiedag vindt plaats op 5 oktober, maar ROC van Twente kiest ervoor om de actie de gehele maand oktober aan te bieden.

© Nationale Onderwijsgids