Normal_euro_geld_betalen__10_

Een stagiaire ontvangt gemiddeld genomen een stagevergoeding van 275 euro per maand. Uit de jaarlijkse Nationale Stagemonitor van stagebemiddelingsorganisatie StudentenBureau blijkt dat er verschil zit tussen de vergoeding voor mannelijke en vrouwelijke stagiaires. Mannen zouden gemiddeld 76 euro per maand meer verdienen. Dat meldt Metro. 

Ten opzichte van vorig jaar is het verschil wel kleiner geworden, toen verdienden de mannelijke stagiaires nog zo'n 81 euro per maand meer dan vrouwen. Volgens Laurens Simonse, directeur van StudentenBureau zijn de verschillen minder groot dan op het eerste gezicht lijkt. “Bij gelijke functies is het verschil een stuk kleiner. Maar vrouwen werken nu eenmaal vaker in velden waar weinig of geen stagevergoeding wordt betaald, bijvoorbeeld in de zorg”, verklaart Simonse.

Uit de Nationale Stagemonitor bleek gister ook al dat allochtone stagiaires minder stagevergoeding ontvangen dan autochtone stagiaires. De allochtone stagiaires ontvangen gemiddeld 14 euro per maand minder. Ook qua cijfers en sollicitaties trekken de allochtonen aan het kortere eind. Simonse benadrukt dat etniciteit zou geen rol mogen spelen in het leerproces. 

© Nationale Onderwijsgids