Logo_logo

De app Hoi Holland! is officieel gelanceerd. Via deze zogenaamde serious game maken internationale studenten kennis met de Nederlandse taal en cultuur. Dit app is een initiatief van de IJsfontein en EP-Nuffic. “Hoi Holland! is een unieke app, die studenten nog voordat ze naar Nederland komen in contact brengt met onze taal en cultuur. Als studenten de Nederlandse taal spreken, al is het maar een beetje, voelen ze zich sneller thuis, hechten ze zich meer aan ons land, raken ze sneller in contact met de Nederlanders en vinden ze na hun studie makkelijker een baan,” aldus voorzitter van de directie van EP-Nuffic, Freddy Weima. Dit meldt EP-Nuffic.

Met Hoi Holland! oefenen spelers eenvoudige dialogen in realistische situaties. Van een ov-chipkaart kopen op Schiphol, tot de weg vragen of simpelweg een kopje koffie bestellen; internationale studenten leren het allemaal via de app. Ook is er aandacht voor typisch Nederlandse zaken, zoals oude fietsen in de binnensteden en bitterballen bij de borrel. Daarmee is de game een laagdrempelige kennismaking met de Nederlandse taal en gewoontes.
 
De app is ontwikkeld door EP-Nuffic in het kader van het actieprogramma Make it in the Netherlands! Dit programma daagt internationaal talent uit om na hun studie een carrière in Nederland te beginnen en om ook daarna een duurzame band met Nederland te houden. Jaarlijks studeren er zo’n zeventigduizend internationale studenten in Nederland. Ze dragen bij aan het niveau in de international classroom, aan de Nederlandse economie en ze blijken vaak ambassadeurs te zijn voor Nederland als ze weer teruggaan naar hun eigen land. 
 
De app is gebouwd door het Nederlandse bedrijf IJsfontein. Zij ontwikkelen serious games en maken media interactief. Iedereen kan Hoi Holland! downloaden via de app-stores (iOS en Android). 
De trailer en de download links vind je op http://www.studyinholland.nl/hoiholland.
 
© Nationale Onderwijsgids