Normal_scheikunde_laboratorium__compfight_

De gemeente Helmond ziet hoogstwaarschijnlijk niets meer terug van de investering die het deed in onderwijsinstelling De Groene Campus. De subsidie van 270.000 euro was bedoeld voor de bouw van twee laboratoria maar het kenniscentrum dat het geld in beheer kreeg, heeft het geld naar het schijnt gebruikt voor personeel. Het bedrijf, Triple E, is inmiddels failliet verklaard. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

De Groene Campus is een centrum waar onderwijs en bedrijfsleven samen werken aan nieuwe concepten in onder meer voeding, gezondheid, ontspanning en natuur. Daarvoor zijn op de Suytkade in Helmond enkele laboratoria gevestigd. Studenten van het mbo werken er in een praktijkomgeving aan nieuwe ideeën en producten. Zo werd in het Thermolab bijvoorbeeld de Big Bodywarmer voor jonge varkentjes ontwikkeld.

De 270.000 euro van de gemeente was bedoeld voor de bouw van het Thermolab en het Mycolab (voor bodemtechnologie). Kenniscentrum Triple E leverde het personeel voor de laboratoria. Ondernemer Thomas Bade van Triple E zou de subsidie van de gemeente echter hebben gebruikt om zijn personeel te betalen. De gemeente heeft het geld terug geclaimd maar de kans dat de gemeente het geld ooit nog terug ziet is klein. Op 16 december werd Bade door de rechter failliet verklaard.

© Nationale Onderwijsgids