Judith Peinemann van Roc van Twente is een van de genomineerden voor de Leraar van het Jaar-verkiezing

Docente Judith Peinemann is genomineerd voor de titel ‘Leraar van het Jaar 2014’ in het middelbaar beroepsonderwijs. Judith geeft les bij de opleiding Onderwijsassistent op het ROC van Twente in Almelo. Uit honderden inzendingen was Judith geselecteerd door de vakjury.  Eind september moeten Judith en de andere twee kanshebbers zich nogmaals presenteren voor de vakjury. Vervolgens wordt zaterdag 4 oktober de winnaar bekend gemaakt. 

Onderdeel van Judiths voorbereidingen op de tweede juryronde was het maken van een filmpje. Natuurlijk is er gefilmd tijdens de lessen. Hierin moest zij haar studenten en collega’s vertellen waarom ze genomineerd is en wat haar kwaliteiten zijn. Tevens moest Judith toelichten hoe zij haar rol als ambassadeur van het mbo ziet. Het filmpje is te zien op het YouTube kanaal van het ROC van Twente.

Eind september moeten Judith en de andere twee kanshebbers zich nogmaals presenteren voor de jury. Ze moeten in circa 2 minuten een korte visie neerzetten en zich daarna verdedigen. Uiteindelijk wordt op zaterdag 4 oktober 2014 de winnaar van de titel 'Leraar van het Jaar 2014 bekendgemaakt tijdens een spetterende show in DeFabrique te Utrecht.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie, dat jaarlijks leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren oproept hun favoriete leraar op te geven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar. Er worden jaarlijks 4 titels voor Leraar van het Jaar uitgedeeld: Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs, Middelbaar beroepsonderwijs en Speciaal onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids